Hei Kettuperheen jäsenet!

Kettuperhe

Koronavirus on laittanut meidät kaikki aivan uudenlaiseen tilanteeseen ja valtioneuvosto on todennut Suomen olevan poikkeusoloissa. Tilanteella on tällä hetkellä isoja vaikutuksia elämän jokaiselle osa-alueella, joista yksi on seuratoiminta. Joukkueiden toiminta normaalissa muodossa on keskeytetty siihen asti, kunnes valtioneuvosto päättää alkaa purkamaan vallitsevia rajoitustoimia.

Lentopalloliitto teki keskiviikkona listan päätöksiä, jotka vaikuttavat meidän toimintaamme. Kaikkien juniori-ikäluokkien kilpailukaudet päättyivät lukuun ottamatta C-A-junioreiden finaaliturnauksia, joista päätetään myöhemmin. Aikaisemmin jo päätettiin, että aikuisten sarjoja ei pelata loppuun ja näin edustusjoukkueen pelit päättyivät 1-sarjassa. Keskiviikkona kerrottiin, että kaudella 2019-2020, silloin kun karsintaotteluita tai -sarjoja ei ole saatu pelattua, joukkueet eivät voi pudota alempaan sarjaan, elleivät ne itse ole luopuneet sarjasta. Näin ollen kettuperheen edustusjoukkue nähdään 1-sarjassa myös kaudella 2020-2021.

Vallitseva tilanne on vienyt ajatukset perusasioiden äärelle. Joukkueiden kilpailukaudet ovat nyt ohi, mutta se ei tarkoita sitä, että toiminta loppuisi. Seuran tärkein tehtävä on liikuntaan ja liikunnallisiin elämänarvoihin kasvattaminen ja se onnistuu myös etänä. Valmentajat voivat auttaa lapsia liikkumaan ja harjoittelemaan tilanteesta huolimatta. Tähän tarvitaan uusia toimintamalleja, innovatiivisuutta ja kovaa asennetta, että meitä ei yksi virus kaada, kunhan pysytään yhdessä etäisyydestä huolimatta.

Joukkueiden harjoittelutoiminta on nyt keskeytetty määrittelemättömäksi ajaksi, joten tätä tilannetta voidaan ajatella ylimenokaudeksi, joka alkoi normaalia aikaisemmin. Kuten normaalisti ylimenokaudella seuran valmentajat ohjeistavat lapsia ja nuoria liikkumaan monipuolisesti, syömään hyvin, nukkumaan riittävästi ja tietenkin kehittämään itsenäisesti omia taitojaan.

Normaaliin harjoittelutoimintaan palataan heti, kun se on poikkeustilanteen puolesta mahdollista. Lisäksi kesäkuussa starttaa tutut kesäharjoittelutoiminnot kuten beach volley ja yleisurheiluryhmät tietenkin sillä oletuksella, että poikkeusolot ovat normalisoituneet. Näistä lisätietoa tulevalla viikolla.

Kultavaskoolista on tullut jonkin verran kyselyitä, että pelataanko sitä tänä vuonna ollenkaan. Tällä hetkellä ei ole tiedossa syitä sille, miksi sitä ei voitaisi pelata. Mikäli poikkeusolot jatkuvat kesän yli, joudumme etsimään turnaukselle uutta ajankohtaa ja tästä tiedotetaan sitten kun se on ajankohtaista.

Voimia kaikille ja pysytään yhdessä.

Terveisin,

Napan johtokunta

Comments are closed.