NaPa ja WoVo etsii tulevaisuuden lentopallovalmentajia

Kettuperhe

Oletko koskaan miettinyt lentopallovalmentajan ammattia? Jos vastasit kysymykseen kyllä, kannattaa jatkaa lukemista.

Napapiirin Palloketut ja Woman Volley palkkaavat tulevaisuuden lentopallovalmentajan neljän vuoden projektiin, jonka tavoitteena on AMK-tutkinto Lapin ammattikorkeakoulun lentopalloon painottuvasta liikunnanohjaaja (AMK) -koulutuksesta. Tavoitteena on myös saada seuroissa työskentelemällä sellainen osaaminen lentopallovalmennuksen saralta, että sillä voisi työllistyä valmentajana projektin jälkeen.

Projektin aikainen valmentajaprofiilisi räätälöidään sinun tarpeistasi käsin. Valmentaminen voi tapahtua lasten tai nuorten parissa tai vaihtoehtoisesti aikuisten huippu-urheilussa, riippuen valmentajan omasta intohimon kohteesta.

Projekti pitää sisällään valmentamista seuroissa, koulun penkin kuluttamista sekä verkko-opintoja Lapin AMK:ssa. Valmentajan rooli ja vastuualue räätälöidään sopivaksi vuosittain. Ensimmäisen vuoden painopiste on opiskelujen käynnistämisessä ja työympäristöön tutustumisessa. Projektin edetessä iso tavoite on, että vastuu kasvaa ja valmentaja voisi projektin aikana ottaa vastuulleen esimerkiksi jonkin joukkueen päävalmentajan tehtävät.

Päivittäiseen työympäristöösi kuuluvat isossa kuvassa seurojen valmennuspäälliköt, päätoimiset valmentajat molemmissa seuroissa ja lisäksi juniorijoukkueiden oto-valmentajat. Tämän lisäksi tulet työskentelemään tiiviisti Santasport Lapin Urheiluopiston lentopallon huippu-urheilun koulutusohjelmassa, jossa laaja-alainen osaajien kirjo antaa huikean mahdollisuuden kasvattaa omaa osaamispääomaa.

Lapin ammattikorkeakoulu

Liikunnanohjaaja (AMK) -tutkinto (Bachelor of Sport Studies) on alempi korkeakoulututkinto, joka vastaa yliopiston kandidaatin tutkintoa. AMK-tutkinnon myötä sinulle avautuu jatkokoulutusmahdollisuuksina liikunnanohjaajan YAMK-tutkinto (Master of Sport Studies) Rovaniemellä kahden vuoden työelämäkokemuksen jälkeen tai mahdollisuus hakeutua yliopiston maisteriohjelmaan.

Lentopallovalmennukseen painottuvassa liikunnanohjaajan AMK-koulutuksessa tiettyjä koulutuksen sisältöjä on korvattu lajiin liittyvillä opinnoilla siten, että normaalin liikunnanohjaajatutkinnon sisältöjen lisäksi opiskelija suorittaa koulutuksen aikana myös lajiliiton valmennuskoulutusjärjestelmän kursseja edeten aina 3-tasolle asti.

Tavoitteena on, että opinnoissaan lentopallovalmennukseen suuntautuva opiskelija suorittaa opintoihin liittyviä tehtäviä, opinnäytetyön sekä harjoittelut lentopalloon pohjautuen. Koska haluamme kehittää kansainvälisen tason osaajia, tavoitteena on, että opiskelija tekisi kolmannen vuoden harjoittelunsa kansainvälisessä ympäristössä.

Seura tarjoaa projektin aikana:

· Kaikki koulutukset (AMK ja siihen liittyvät opinnot, Lentopalloliiton taso koulutukset)

· Korvauksen tehdystä työstä, joka sovitaan vuosittain suhteessa rooliin

· Inspiroivan yhteisön valmentaa ja kehittää omaa osaamista.

Sinulta odotetaan:

· Seurasydäntä eli liikunnan, urheilun ja seuratoiminnan tulee olla lähellä sydäntä

· Määrätietoisuutta kohti tavoitteita

· Oma-aloitteisuutta haasteiden edessä

· Uteliaisuutta kokeilla omia rajoja.

 

Projektiin hakeminen

Projektiin osallistumisen ensimmäinen vaatimus on opiskelupaikka Lapin ammattikorkeakoulun liikunnanohjaaja (AMK) -koulutuksessa. Ensimmäisessä vaiheessa hakeminen tapahtuu yhteishaussa, joka on käynnissä 17.3.-31.3.2021.

Lisätietoa hakemisesta löytyy osoitteesta: https://www.lapinamk.fi/fi/Hakijalle/Hakeminen-tutkinto-opiskelijaksi ja https://opintopolku.fi/app/#!/korkeakoulu/1.2.246.562.17.99286791951 .

Toinen vaatimus on vakuuttaa seurat siitä, että sinä olet se tulevaisuuden lentopallovalmentaja lähettämällä vapaamuotoinen hakemus osoitteeseen jukka.makihannu@gmail.com. Hakemuksessa kerrot, miksi se olisit juuri sinä. Hakemusten perusteella seurat haastattelevat kaikki kandidaatit, joiden perusteella valitaan valmentajat projektiin.

Toinen reitti tulevaisuuden valmentajaksi aukeaa keväällä 2021 Avoimen AMK:n polkuopintojen kautta. Haku on käynnissä 3.5-31.5.2021. Avoimen AMK:n kautta opiskelija voi hakea tutkinto-opiskelijaksi, kun opiskelija on suorittanut 60 opintopistettä.

Lähetä vapaamuotoinen hakemus, miksi juuri sinä olet se tulevaisuuden lentopallovalmentaja. Hakemusten perusteella valitaan valmentajat haastatteluihin, joista projektiin mukaan pääsevä valitaan yhteistyössä seurojen ja Lapin AMK:n kanssa.

Lisätiedot ja kyselyt Jukka Mäkihannu, 040 779 6468, jukka.makihannu@gmail.com.

Comments are closed.