Toimintalinjaus

Kasvatukselliset näkökulmat Kettuperhe tarjoaa pelaajilleen turvallisen, kannustavan ja innostavan ilmapiirin harrastaa lentopalloa. Seuramme tärkein tehtävä on kantaa vastuuta yksilön hyvinvoinnista ja tavoitteemme onkin vaikuttaa yksilön, ”pienen ja suuren”, kokonaisvaltaiseen kasvamiseen; arjessa ihmisenä ja kentällä pelaajana.

Joukkuetoiminnan arvot Jokaisen joukkueen toiminta rakennetaan alusta alkaen kasvatuksellisesti terveelle pohjalle. Lentopallon osalta harjoittelussa on paljon laji- ja pelitaitoharjoittelua ja näiden lisäksi yksi tärkeimmistä asioista harjoittelussa on oppia toimimaan ryhmässä yhdessä sovittujen periaatteiden mukaan kohti yhteisiä tavoitteita.

Toimihenkilöiden merkitys joukkueessa Juniorijoukkueiden toimintaa pyörittävät pelaajien vanhemmat. Toimihenkilöiden (valmentajat, joukkueenjohtaja ja rahastonhoitaja) apuna ovat seuran valmennuspäälliköt joiden tarkoitus on tukea heitä toiminnan toteuttamisessa.

Harjoitteleminen Kettuperheessä haluamme korostaa harjoittelun merkitystä. Harjoittelu eli kilpailu itseään vastaan mahdollistaa pelaajan kehittymisen. Pelaajan harjoitteleminen koostuu sekä joukkueharjoituksista että omalla ajalla tapahtuvasta harjoittelemisesta. Olisikin hyvä, että pelaajat kävisivät alusta asti säännöllisesti harjoituksissa, jotta joukkueen yhteishenki tiivistyisi ja jotta pelaajat löytäisivät yhdessä lentopalloilun ja liikunnan riemun.

Tasoryhmät harjoituksissa Joukkueissa tehdään tasoryhmiä tarvittaessa, jotta toiminta pysyy lapsille merkityksellisenä. Liian haastavat tai liian helpot haasteet harjoituksissa eivät ole hyväksi lapsen motivaatiolle. Taso ryhmien tarkoitus missään ikäluokassa ei ole kilpailullinen menestys vaan lapsen kehityksen tukeminen kehitysasteeseen sopivilla haasteilla.

Pelaaminen ja kilpaileminen Pelit ovat lentopallon tärkein elementti ja se on jokaisen pelaajan oikeus. Pelejä pitää olla sopiva määrä kauden aikana ja lisäksi harjoituksien tärkein tehtävä on opetella pelaamaan eli kilpailemaan yhdessä ja sitä kautta rakastua peliin nimeltä lentopallo. Valmentajan tulee kiinnittää peliajan jakamiseen erittäin paljon huomiota, koska peliajalla on suuri merkitys pelaajien motivaatioon.

Valmentajakoulutus Seura järjestää koulutusta kaikille valmentajille. Lisäksi valmennuspäälliköiltä saa henkilökohtaista mentorointia tarvittaessa. Seura maksaa kaikki lentopalloliiton valmentaja koulutukset halukkaille valmentajille.

Joukkueen varusteetNapakettujen varustesopimus on tehty Rovaniemen Intersportin kanssa ja seuran varustemerkki on Puma. Kaikki joukkueet käyttävät samaa mallistoa johon kuuluu pelipaita, shortsit ja verkkapuku. Seuran pelipaidan ja verkkatakin väri on sininen ja shortsien ja verkkahousujen väri on musta. Pelaajien ei tarvitse hankkia joka vuosi varusteita, mikäli vanhat ovat sopivat. Joukkueet voivat painaa varusteisiin mainoksia. Painatukset tapahtuvat seuramme kumppanin Kaiverruskallion toimesta. Seura kustantaa joukkueen valmentajille ja joukkueenjohtajalle varusteet. Valmentajille verkkapuku ja pikeepaita ja joukkueenjohtajille pikeepaita.

Maksut

Seuran johtokunta määrittelee kausimaksujen suuruudet. Pelaajan tulee hoitaa itselle lisenssi suomisport-palvelusta. Lisäksi jokainen joukkue määrittää omat joukkuemaksut laaditun budjetin pohjalta. Joukkuemaksut vaihtelevat joukkueittain paljon riippuen ryhmän talkoilu halukkuudesta. Seuraa korvaa joukkueen toimihenkilöille joukkueessa talkoilusta kahden kausimaksun verran. Tämä summa voidaan siirtää joukkueen budjettiin tai laskuttaa matkalaskuilla.

Seura laskuttaa kausimaksut. Kausimaksut laskutetaan yhdessä tai kahdessa osassa. Pelaajat voivat valita tämän ilmottautumisen yhteydessä. Laskutus tapahtuu seuran myclub-palvelusta.

Kettuperhettä tukemassa